Lackera köksluckor

Att lackera sina köksluckor är ofta ett bra och prisvärt alternativ till att köpa nya och byta ut dem helt. Det är oftast rekommenderat att man lämnar in sina luckor och får dem lackerade av en professionell firma, helt enkelt för att resultatet så gott som alltid blir bättre än om man gör det själv.

Skälet till att man ofta misslyckas med att lackera köksluckor själv stavas damm. För att skapa en bra lackering krävs en dammfri miljö, något som en professionell lackeringsfirma ordnar utan problem, men som kan vara näst intill omöjligt att skapa själv. Dessutom gäller det att kunna få lacken att flyta ut utan att börja rinna. Det är en kunskap som tar mycket tid att lära sig, och i de flesta fall får man inte så många chanser att öva om man själva ska lacka om sina köksluckor.

Om du vill prova att själva lackera dina köksluckor bör du tänka på att använda så professionell utrustning som möjligt. Se till att få bort så mycket färg som möjligt och spackla igen eventuella repor och bucklor med ett bra spackel. Försök därefter att få ett tunt och jämnt färglager över hela köksluckan, och upprepa vid behov. Risken finns att slutresultatet blir flammigt om du inte är försiktigt, och de flesta som lackerar köksluckor själva upplever att det fastnar damm i och under lacken.

Men vad kostar det då att lämna in sina köksluckor för lackering? Det beror förstås på hur många du har, men mellan 3 000 kr och 5 000 kr är en bra tumregel. Prisvärt, jämfört med att köpa nya.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>