Handtag, gångjärn och knoppar

Den kanske viktigaste detaljen på en kökslucka är förstås handtaget. Genom att byta handtag är det faktiskt fullt möjligt att få en kökslucka att se ut som ny!

Fördelen med att bara byta handtag, och inte en hel lucka, är förstås priset. Medan köksluckor kan vara relativt dyra att byta eller renovera, är ett handtag sällan någon större affär. Den som känner för att följa med i inredningsmodet men kanske inte har en så frikostig budget, kan därför med fördel köpa tidlösa och klassiska köksluckor, men se till att byta ut handtagen med jämna mellanrum.

Det finns en stor mängd handtag att välja mellan. De mest moderna och stilrena är ofta gjorda av någon borstad metall, inte sällan aluminium eller stål. För den som vill spara pengar finns det trähandtag från några tior och uppåt, och i många kök passar de väldigt bra in med resten av inredningen.

Det finns även många knoppar att välja på. Många tror kanske att knoppar är omoderna och bara passar in i äldre kök, men de kan faktiskt passa riktigt bra även i ett modernt kök genom att skära av mot alla raka linjer och skarpa konturer. För den som verkligen söker den antika känslan finns det numera även nytillverkade och slitstarka handtag som ser ut att vara gjorda för hundratalet år sedan. Utbudet är gränslöst!

En annan detalj som kan ändra en köksluckas utseende är faktiskt gångjärnen. Många tror att de inte spelar så stor roll, små och halvt dolda som de är. Men köksluckans gångjärn kan faktiskt ha stor betydelse för hur den uppfattas, inte minst på nära håll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>